fredag 26. april 2013

Praksis hos OPUS/ Siste praksis dag:(

Igår var jeg så inpirert av den eksempel av profesjonell interiør-designer at jeg fikk lyst til å lage mine plansjer på same måte:
Hele arbeidsdagen idag ble brukt på leting etter priser og leverandører.
Denne gangen har jeg brukt ArchiCad isteden for InDesign.
Når jeg ble ferdig arkitekten som har dette prosjektet var så fornøyd at han spørt meg om tillatelse til å presentere mine forslag til kunden :D
Jeg håper at kunden kommer til å like ihvertfall noe av mine forslag.
Her er ferdig resultater:







Hver fredag på Opus spiller alle som ønsker Lotto, og trekker to som vinner vinflaske. Den som blir trekkt først kan velge en av to flasker og den som blir trekkt sist for den flaske som står igjen. ..Jeg tapt!:)
Men uansett fikk jeg meg en "goodbye gave" fra Opus og masse gode ønsker fra ansatte om å bli en arkitekt:) 

 Jeg hadde en fantastisk bra prasis uka og er kjempe fornøyd! God helg:D

torsdag 25. april 2013

Praksis hos OPUS/Dag 4

Idag jobbet jeg med farge og material plansje i hele arbeidsdagen, var ferdig med alle 5 idag:)
 Her er bilder:
Spesial pedagogisk rom




Møte rom:

 Kontor:




 Plantegning:
1.Etasje



2.Etasje


Her er flere farge og material plansjer med pris oversikt som en professjonell interiør-designer har laget :
Plansjene er veldig fine, ryddige og stramme.






I morgen skal jeg starte med "Barnehage Prosjekt" i ArchiCAD.

onsdag 24. april 2013

Preksis hos OPUS/Dag 3

Idag begynte jeg på "Barnehage prosjekt", der jeg skulle finne innredning til 5 forskjellig rom. Hver rom har eget bruk område.
Jeg startet med farge og material plansje og jobbet i InDesign programmet (som jeg har aldri brukt før, men programmet er veldig lik med Adobe Illustraitor). For dagen idag jeg gjort ferdig 2 rom, begge to er pause rom der ansatte skal slappe av. De ser sånn ut :
På rommene er det allerede et bestemt møbel plassering, som en arkitekt har lagt. Men jeg kunne plassere de om. Som regel arkitekten tenker ikke så mye på interiør i rom. 


Her er farge og material plansjer som jeg har lagt:


Kl 9.30 var det en møte som jeg var med på, der to man fra en firma presenterte ny gips plate til arkitektene. Dette var veldig gøy å vare med på. De ville selge inn nytt produkt til Opus. 

tirsdag 23. april 2013

Praksis hos Opus/Dag 2

Dagen startet kl 8.
I dag jobbet med ArchiCAD, byger huset, også fikk jeg en liten presentasjon av en arkitekt. Han fortalt meg om hvordan en arkitekt skal jobbe og vist meg flere prosjekt som han hold på med før.
I dag fikk jeg vite hva en arkitekt må kunne, arkitekten må vite litt av norskeloven, psykologi, design osv. Sikkert derfor folk som jobber i den bransjen tjener opp til 1000kr pr time.
Her er bilde av "Hytte prosjekt":
Skisser, som var lagt på en dag, og var presentert til kunden samme dag, om kvelden.

Detaljert plantegning:














En skisse for "Meny" på Karmusund gata som arkitekten lagt for hånd på 30 sekund







På slutten av dagen fikk jeg en oppgave som skal starte med i morgen , der en av arkitektene fikk bestilling å lage to avdelinger til barnehagen, der jeg kan prøve mitt forslag til interiør innredning.


















  

mandag 22. april 2013

Praksis hos OPUS arkitekter/ Dag 1



Starter dagen kl 08.00 lunsj 11.30-12.00 og avslutter kl 15.30.
Idag ble jeg kjent med opus- ansatte, de er utrolig hyggelige!:) De viste meg rund, også fikk jeg min egen arbeids plass med pc og en ekstra skjerm.

 Kl. 9.00 hadde de en oppsummering møtte som jeg ble inviter til å vare og!
På møtte framstilte de en tabell med oversikt av alle prosjektene som opus-arkitektene er opptatt med akkurat i den tidsperioden, hvem og når må bli ferdig og om noen trenger lengre tid eller hjelp. Alle skulle rapportere om arbeidet de har gjort.
Også diskuterte de om forskeligge oppdrag og viktig datoer eller bursdager. Fikk høre en del om lyd dempende system for offentlige bygninger: skoler, barnehager osv.

Etter møte alle begynt med hver sin egen arbeid. Jeg fikk oppgave i ArchiCad16 jeg startet til å lage et hus, med 2 etasjer. Også fikk jeg tre bøker med opplæring av den gammel versjonen av ArchiCAD11, de basic programmer er nesten lik, resten av dagen jeg brukt på å gå gjennom ArchiCAD. 

Jeg er veldig fornøyd med praksis plassen min og at jeg kan øve med på ArchiCAD i hele uka!
Her flere bilder