fredag 21. september 2012

 P.E.J- er et trend labratorium som består av en gruppe fra Danmark som jobber med å finne ut trendene til de forskjellige sesongene.  


De første vigtige produkter blev udviklet i årene fra 1977 til 1982. I begyndelsen udkom materialet om den kommende trend i A4-mapper. På 16 sider blev trenden forklaret. En lille maskinskrevet tekst om trenden blev efterfulgt af kopier i sort-hvid med herre- og damemode. Derudover indeholdt materialet stof- og garnprøver. A4-mappen har i dag udviklet sig til produktet pej toolbox. Boxen indeholder nu både cd, dvd og et meget fyldigt materiale om trenden.pej forecast, som udkommer fire måneder før pej toolbox, blev først udviklet nogle år efter de første trendmapper.

P.E.J = Paul Erik Jakobsen


Poul Erik Jakobsen startet som frilanser og jobbet med ulike journalistiske prosjekter. I tre år var han redaktør av en ukeavis og gjort av daværende bransjeorganisasjonen i moteindustrien. Nær kontakt til tekstilindustrien ga inspirasjon til å etablere pej gruppen.
"Under turer og samtaler med bransjefolk, fant jeg ut betydningen av innsamling, bearbeiding, systematisere og formidle trender innen mote", sier Poul Erik Jakobsen. Behovet for formidling av trender i moteindustrien la ned grunnsteinen for selskapet.

PEJ sine tips til å self drive med trendforskning:
Læs
Lyt/se
Surf

Rejs
Bemærk forskelligheder
Spørg
Diskuter/del viden
Systematiser
Sorter
Perspektiver

Her er det 5 ulike foredrag/tema som blir hold av PEJs konsulenter:

- trend- og kulturforskning- fremtidens luksus- mærkevarernes udfordringer- butikken som medie- butikstrends/retailtrends

Interiør magasiner som PEJ gir ut:
Tid og tendenser, Mix Vol. 24 S&S 2012 – Kitchen & Bath Special, Close Up Interiors Vol. 7, Bloom Vol. 20.


Trend Union – Li Edelkoort 


er en av verdens mest anerkjente trend prognosemakere. Hennes arbeid har vært en pioner trend prognoser som et yrke. Li Edelkoort står bak en av de ledende trend byråer, TrendUnion i Paris. For mer enn 20 år har TrendUnion analysert begreper, farger og materialer to år i forkant av sesongen og kommunisert dette til moteindustrien enten gjennom sine fantastiske trend bøker eller Li Edelkoorts verdensberømte trend presentasjoner.

Pej toolbox 




er pej gruppens trendmappe. Denne er et ideelt kommunikasjonsredskap for alle som har behov for å viderformidle livstilstendenser, farger, historier, materialer osv. Pje toolbox benyttes i dag til inspirasjon innenform mote, interiør og accessories. Målgruppen er innkjøpere, designere, dekoratører, skoler, medie og reklame og kommunikasjonsfolk.







 Pantone 



er pej gruppen sitt farge system som de har laget selv, og har all rettigheten på.



"First colour"


Verdens "første" fargekart - det er fargekart på kloden, publisert første inspirasjon for både kreative og kommersielle aktører i bransjer som mote, design, interiør, sport og grafikk.


Referencer

Indtil videre har pej gruppen afviklet over 200 konsulentprojekter for små og store skandinaviske virksomheder. Kundekredsen har udviklet sig til at omfatte kunder fra mange forskellige livsstilsbrancher og inkluderer blandt andet:
- 727 Communication
- Allegro
- Aller Business
- Aller Gruppen
- Aller Norge
- Aller Sverige
- Arcus
- Arla Foods
- AV Form
- Bahne Koncernen
- Bahne En Gros
- Bella Center
- Billeschou
- Bilka/A-Z
- Blumøller
- Bohus
- Bolia
- Brandtex koncernen
- Cerelia
- CIFF (Fashion Fair)
- CIFF (Furniture Fair)
- Clipper
- COOP Norden
- Dan Cake
- Danske Slagterier
- Dansk Textil & Beklædning
- DanÆg
- Design House
- Dialogue
- DMT
- DR
- East Import
- Eating Concepts by Tulip
- Ecco
- Elka
- EVA Danmark
- Expedit
- Expo
- Fakta
- Fjordland
- Flora Dania Marketing
- Food Expo
- Formland
- Færch Plast
- Fønix musik




Peis trender for høsten 2012

Jeg laget an materialplansje i A3, her samlet jeg bilder og tekst som beskriver flere trender.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar