fredag 22. mars 2013

Oppgave 6/ Prosjekt FRISØR

Frisør

TEGNING/ MODELL/ STAND

Hilde Bentsen er en av Haugesunds beste frisører/hårstylister.
Hun skal åpne en egen frisørsalong i Haugesund sentrum 2. mai.

Alle i klassen skulle utarbeide hver sin egen forslag til hvordan frisørsalongen skal se ut. Løsningen skulle presenteres på hver sen "stand" for en jury, der Hilde Bentsen er juryleder.
Den av oss som klarer å planlegge en løsning Hilde ønsker å gå for,  får gjennomført sin ide for salongen- i virkeligheten. Vi skulle konkurrere med hverandre om å vinne.
 Etter påske skal vi utføre prosjktet i praksis- alle skal delta på dette, uansett hvem av oss som får prosjektet våres realisert.

Mandagen 25 februar kl 8:30. Tok vi en felles konsultasjon med Hilde, der all fikk stille spørsmål, ta mål og fotografere.
Følgende arbeid skulle utføres og være en del av presentasjonen, vi kunne velge selv hva annet som måtte gjøres for å "selge inn" sin oppgave.
  •   Fargelagt planløsning
  • Egen målsatt planløsning(ikke fargelagt)
  • Minimum 4 fargelagte snitt
  • Minst 2 perspektivtegninger
  • 3D- Modell
  • Farge og materialplansje
  • Kundebrev med beskrivelse til Hilde
  • Egevurdering .+ kompetansemål som vi kunne velge selv 4 kompetansemål som vi blir vurdert på.
Her er det flere bilder av 3D modellen min:

Salongen skal bygges opp i uke 14 og 15











Salongen åpner etter planen 2 .mai.

søndag 17. mars 2013

VINDUSUTSTILLING/KVADRAT



1)



Dette er en maskulin utstilling som inneholder rytme, asymmetri. Er ganske tøff og ryddig, inneholder fargekontraster.
Aldergruppa er ca mellom 18-30.
2)


Veldig fin utstilling som inneholder, gruppering, har et utvalgte tema, og er asymmetrisk.
Bra utstilling. Aldergruppe er ca mellom 23- 40.
3)


Bra utstilling som inneholder asymmetri og fargekontraster. Utstillingen er ren og ryddig.
Aldergruppe er ca mellom 16-25

IKEA/BO SMÅTT

En av de tingene som er ansett som mest luksus i boliger i verden er L U F T - rett og slett PLASS. Mange bor smått- og som interiørkonsulent er det viktig å vite noe om inredning på liten plass.
Her viser jeg 5 eksempler på innredning på liten plass, som jeg fant på IKEA.

1)


Her er det et rom som er delt opp i to soner. En aktiv sone med sofa, tv, og bøker, og en passiv/stile sone med seng og klesskap Dette er bra løsning synes jeg, et rom kan brukes som to.




2)


Her er det et rom som er delt opp til tre forskjellige soner. Her kan du se på tv, lese bøker, også er det plass for å gjøre lekser. Ikke minst så er det plass for å lage mat og spise. Kjempe bra løsning for et små leilighet.

.
Farger på rommet er ganske lyse derfor blir det ikke tungt med mange møbler på rommet. Alt ser bra og harmonisk ut, og like viktig veldig praktisk.
3)





Same her rommet delt i to soner stile sone og aktiv sone. God leseplass med lenestol og oppbevaring av bøker, og god plass for å slappe av og se på tv eller få besøk. Alt er i lyse farger som gjør rommet visuelt større.

4)







Her er det leilighet på 25 kv meter. Hver eneste vegg på rommet er brukt. Her finnes det alt som trenges, liten kjøkken , lese/lekse plass, soverom, spisebord og alt dette er på et rom. Hver eneste meter på rommet er gjennomtenkt og godt brukt, og ser harmonisk ut. Møblene er i samme lyse fargetoner, og rommet er delt opp i soner. Veldig kompakt IKEA møbler med bra oppbevaring plass. På badet er det også veldig kompakt . 
5)









Veldig kompakt soverom og baderom til småbarns familie. Alt er gjennomtenkt, og både soverom og baderoms  luft/plass er veldig godt brukt..